Tuinatelier & tuinberging Leen door Systimber

Een lichtrijk en praktisch tuinatelier voor Leen

Leen de Cooman is heel erg tevreden met haar Systimber tuinatelier waar ze naar hartenlust kan pottenbakken met een fantastisch zicht op de tuin maar ook haar connectie met de woning behoudt.

 

Tuinatelier & tuinberging Leen door Systimber

“In eerste instantie was ik op zoek naar een bijgebouw voor de tuin dat voldeed aan twee noden: een tuinatelier om mijn hobby uit te oefenen én een tuinberging. In mijn vrije tijd doe ik aan pottenbakken en keramiekbewerking. Ik werkte vanuit onze garage maar dat vond ik helemaal niet zo fijn, het is er vaak donker en ik voelde precies afgesloten. Ik wilde graag een gezellig plekje creëren die mij dichter bij de natuur bracht maar nog steeds verbonden was met onze woning. Daarenboven moest het bijgebouw een huiselijk comfort bieden, warm & gezellig aanvoelen, zowel tijdens de zomer als de winter en heel lichtrijk zijn. De berging moest dan voldoende groot zijn voor onze fietsen en wat tuinspullen. Geen makkelijke zoektocht…”

“Een bevriende directeur die heel erg tevreden is over het klasgebouw dat Systimber op zijn school heeft geplaatst, vertelde mij over de flexibele houtschakelbouwtechniek. De vele mogelijkheden sloten perfect aan op wat ik zocht, dus plande ik een afspraak in om het Inspiratiecentrum in De Pinte te bezoeken. Het was liefde op het eerste zicht toen ik rondwandelde op het mooie Systimber domein. We bekeken de moderne woning, het gerenoveerde hoevegebouw en het gezellige tiny house dat dienst doet als tuinkantoor.”

 

De look & feel van Systimber is niet te evenaren

“Ik heb uiteraard nog enkele concullega’s bekeken, verschillende offertes opgevraagd en heel even een wooncontainer overwogen maar het gevoel dat ik bij Systimber ervoer, was voor mij uniek. Ik was meteen verkocht. Daarenboven waren er de vele voordelen die houtschakelbouw bood: snel en makkelijk overal te plaatsen Wij wonen namelijk in een halfopen bebouwing en een kraan kost handenvol geld. Het bouwpakket is snel & makkelijk over te plaatsen. Bovendien heb je geen bouwvergunning nodig als je relatief klein bouwt en zijn er ook geen extra bouwwerken zoals bv. een betonplaat nodig. Het houten bijgebouw is robuust en gaat levenslang mee. De unieke verticale opbouw garandeert een betere opname & afgave van vocht waardoor de onderste planken niet kapot gaan na een tijdje zoals je bij traditionele houtbouw weleens opmerkt.”schets tuinatelier hobbyruimte tuin Leen

“Bovendien is de ruimte uitstekend thermisch & akoestisch geïsoleerd door de extra dikke balken van 8cm die gebruikt worden. Hierdoor is het gebruik van isolatie of extra bekleding onnodig, wat resulteert in extra binnenruimte. De ontwerpbespreking met Ian verliep bijzonder vlot, het design is dan ook dan ook helemaal geworden wat ik voor ogen had, enkel het plafond had nog een beetje hoger mogen zijn. We werkten het lessenaarsdak af met stalen platen. Een moderne tuinconstructie die in lijn is met onze woning. Het contact verliep transparant en goed, bij vragen had ik steeds de dag zelf nog alle antwoorden. ”

“Ik ben heel erg tevreden met mijn tuinatelier, de groene omgeving stimuleert écht mijn creatieve flow. Ik kan in alle rust mijn keramieken creaties vorm geven, bakken en zelfs tentoonstellen én tegelijkertijd nog een deel uitmaken van de activiteiten in de woning. Mij zal je met andere woorden niet meer in de garage zien.”

 

Kom hier meer te weten over de voordelen en vele mogelijkheden van Systimber houtschakelbouw.
Laat je inspireren door onze moderne bijgebouwen & neem contact op! Klik hier om enkele realisaties te bekijken

 

Wenst u een vrijblijvend bezoek te brengen of heeft u een vraag?

VOLG ONS OP INSTAGRAM @SYSTIMBER

[elfsight_instagram_feed id="1"]