Bijgebouwen in massieve houtschakelbouw

duurzaam - design op maat - gezellig wooncomfort
Vanaf €25 000
Vrijblijvende bezichtiging boekenRealisaties bekijken

Wij geloven dat bouwen en wonen eenvoudiger moet kunnen en meer in harmonie met de natuur moet zijn.
Dankzij de duurzame houtschakelbouwmethode is er minder verspilling en vervuiling.
Tegelijkertijd is er meer designvrijheid en ruimte om van te genieten.”

WAAROM SYSTIMBER?

DUURZAAM

Onze bijgebouwen zijn gemaakt van witte den, een houtsoort uit PEFC-duurzame boskap. Daarnaast is houtschakelbouw een circulaire bouwmethode omdat je het tuingebouw kan afbreken en hergebruiken.

maatwerk icoon

UNIEK MAATWERK

Wij ontwerpen en bouwen onze woningen & bijgebouwen volledig op maat van uw wensen. U bent de ontwerper van het tuingebouw van uw dromen.

SNELLE PLAATSING

De gemiddelde opbouw van een bijgebouw duurt 3 à 5 dagen.

comfort icoon

COMFORT

Geniet het hele jaar van een huiselijk comfortgevoel in onze tuingebouwen.
Uitstekend geïsoleerd met akoestisch comfort.

WAT IS HOUTSCHAKELBOUW?

Onze houtschakelbouw techniek werd in Vlaanderen ontwikkeld met het idee om groener te kunnen bouwen en méér designvrijheid aan de klant te bieden.  Ze is gebaseerd op een innovatieve verbindingstechniek die de natuurlijke beweging van de massieve houten balken opvangt.

Alle verbindingen en verankeringen zitten verborgen. Alle voegen en knooppunten zijn flexibel afgedicht en garanderen een optimale water-, lucht- en geluidsdichtheid.

 

HOE WERKT HET?

We maken gebruik van massieve houten balken van 8 cm dik. Deze massieve balken worden verbonden en verstevigd door metalen afstandhouders, ook wel spacers genoemd. Zo bouwen we met éénzelfde balk zowel vloer, muren als dak op.

De constructie kan ademen en dankzij de EPDM-dichtingen (synthetisch rubber) tussen de balken toch maatvast en luchtdicht zijn. De structuur wordt balk per balk ter plaatste opgebouwd, zonder zwaar bouwmateriaal of kranen. Onze bijgebouwen zijn uitstekend voor kleine stadstuintjes of moeilijk toegankelijke plaatsen. Een Meccanosimpele bouwkit.

Maak een vrijblijvende afspraak en bezoek één van onze Inspiratiecentra in Kortrijk, De Pinte of Tervuren

In onze Inspiratiecentra kan u woningen, renovaties en bijgebouwen bezichtigen. Tijdens het bezoek overloop je samen met jouw Systimber adviseur voorbeeldoffertes en plannen die aansluiten bij jouw wensen.

Er is ook de mogelijkheid een afspraak via Teams in te plannen om alle mogelijkheden en prijzen te overlopen. Alsook kunt u meer algemene informatie en ons Inspiratieboekje met designs ontvangen.