Funderen zonder beton? Snel en duurzaam met een schroeffundering

Bij de systimber bijgebouwen werken we met een zwevende vloerplaat in houtschakelbouw die bovenop schroefpalen wordt geplaatst. 

Bij het plaatsen van schroefpalen komen geen zware machines te pas, dit is een eenvoudige en snelle methode die de tuin niet beschadigd.

Schroefpalen hebben een schroefdraad waarmee ze in de bodem worden gedraaid.

Bijgebouw in systimber op schroefpalen.

Funderen zonder beton? Snel en duurzaam met een schroeffundering 

 

Hoe werkt het?

Schroeffunderen is een funderingssysteem met palen die in de grond worden geschroefd met behulp van eenvoudig materieel. De palen hebben een schroefdraad waarmee ze in de bodem worden gedraaid. De druk van de omliggende grond neemt toe omdat de palen kegelvormig zijn. Daardoor zijn ze erg stabiel.

Door het verdringen in de grond ontstaat een compressie rondom het schroeffundament. Hierdoor zal het schroeffundament stevig in de grond  gemonteerd worden waardoor er belastingen op het schroeffundament kunnen worden uitgeoefend. Een schroeffundering kan worden ingezet voor tijdelijke en permanente constructies.

 

Milieuvriendelijk en herbruikbaar

De stalen schroefpalen kunnen na gebruik eenvoudig verwijderd en hergebruikt worden. Het is een milieuvriendelijke manier om te funderen, je hebt geen afval en er is zeer weinig te transporteren.

Om deze reden én omdat ze het grondwater niet aantasten, zijn ze hét duurzame alternatief voor de traditionele betonfundering.

 

Eenvoudig en snel

Ook een Systimber bijgebouw kan op deze schroefpalen worden geplaatst!  Dan werken we met een zwevende vloerplaat in houtschakelbouw die bovenop de schroefpalen wordt geplaatst. Schroefpalen plaatsen is met Systimber extra eenvoudig, de vloerplaat is meteen langs beide zijden afgewerkt en biedt een aangenaam thermisch comfort. Zo blijft het bijgebouw verplaatsbaar. Schroefpalen zorgen bovendien voor een eenvoudige en snelle montage, waar geen zware machines aan te pas komen.  Dit is belangrijk, gezien vele tuinen reeds mooi zijn aangelegd… 

In tegenstelling tot betonstorten, waar rekening moet worden gehouden met een uithardtijd, kan de schroeffundering direct na het indraaien maximaal belast worden. Dus geen wachttijden!

 

Oneindig veel mogelijkheden

Schroefpalen kan je gebruiken bij het plaatsen van veranda’stuinhuisjes, kantoorunits, bijgebouwen, etc. Maar ze kunnen evengoed toegepast worden bij grotere projecten zoals woningen.

Er zijn verschillende soorten  schroeffundamenten, elk toepasbaar voor een specifieke uitvoering.  Zo is er voor elk project en voor elke belasting een geschikt fundament beschikbaar.

Voor meer informatie over Systimber en onze werkwijze,  kan je een kijkje nemen op onze FAQ-pagina.

Voor onze schroefpalen werken wij samen met partner SOILTEK, specialist in duurzame schroeffundering.

 

 

Wenst u een vrijblijvend bezoek te brengen of heeft u een vraag?

VOLG ONS OP INSTAGRAM @SYSTIMBER

[elfsight_instagram_feed id="1"]