Uitbreiding in massieve houtschakelbouw heeft vele voordelen

Fotos ©Nadine Koringa

 Uitbreiding in massieve houtschakelbouw heeft vele voordelen 

 

Hans en Marian uit Tuitjenhorn waren op zoek naar mogelijkheden om hun woning uit te breiden om zo slaapruimte en badkamer op de begane grond te creëren. Omdat Hans een loopbeperking heeft was het namelijk niet meer makkelijk om steeds de trappen op en af te lopen.

Een veelzijdig bouwsysteem

Hans en Marian bekeken vele mogelijkheden, het eerst idee was om hun schuur in de tuin aan te passen. Omdat dit geen optie was keken ze naar containers maar die vonden ze niet aantrekkelijk en te duur om naar eigen wens in te richten. Hierna overwogen ze houtskeletbouw maar omdat de aanbouw verplaatsbaar moest zijn in de toekomst viel deze optie ook af. Na het zien van een demonstratie-unit van de Nederlandse leverancier van Systimber, Ferox Outdoor,  waren ze meteen overtuigd van het Systimber bouwsysteem dat een oplossing bood voor al de problemen van voorheen. Systimber  zorgt voor kwaliteitsarchitectuur met een mooie look, de binnenhuisstijl kan volledig vrij bepaald worden en als de constructie op schroefpalen geplaatst wordt is deze verplaatsbaar in de toekomst.

Snelle montage

De realisatie lag in handen van Ferox Outdoor en architect Nico Dekker ontwierp het project. In februari startte de bouw en half maart was de Systimber constructie water-, wind- en luchtdicht. Aan de binnenkant zijn de massieve houten Systimber balken zichtbaar gebleven waardoor de uitbreiding snel bewoonbaar was.

Akoestisch en thermisch comfort

 Voordien sliepen Hans en Marian boven en ondervonden ze veel geluidsoverlast van de weg voor hun huis, nu ze beneden slapen en hout de buitengeluiden extra isoleert horen ze hier niets meer van. Hout neemt geen warmte op en voelt ook niet koud aan waardoor ze nauwelijks hoeven te verwarmen en deze kosten laag blijven.

Circulair bouwsysteem

Hans en Marian wouden beslist circulair te werk gaan, daarom kozen ze voor katoen als isolatiemateriaal en gerecycleerde western red cedar voor de bekleding van de buitengevel. Ook de ruwbouw is circulair, de Systimber balken zijn namelijk demonteerbaar wat hergebruik in de toekomst toelaat.

 

 

Meer weten of ook een uitbreiding nodig?  Contacteer ons via info@systimber.com!

Wenst u een vrijblijvend bezoek te brengen of heeft u een vraag?

VOLG ONS OP INSTAGRAM @SYSTIMBER

[elfsight_instagram_feed id="1"]