Marie Belle tuinatelier bijberoep

Marieke creëert unieke juwelen in haar Systimber tuinatelier

Vertel ons wat meer over jouw ondernemersverhaal…

Ik ben Marieke, goudsmid en creatieve geest. Al sinds jongs af aan ben ik gefascineerd door het creëren van mooie stukken met de hand. Toen ik een tijd geleden mijn oude spullen aan het opruimen was, vond ik mijn gereedschap terug. Zo ben ik opnieuw hobbymatig begonnen. Mijn passie bleef groeien en ik droomde om van mijn hobby mijn beroep te maken dus besloot ik in 2017 goudsmid te studeren in avondonderwijs.

Sindsdien ben ik actief in bijberoep met het creëren van juwelen op maat: trouwringen, armbanden, oorringen, kettinkjes, herinneringsjuwelen… vooral in zilver of goud en voor alle leeftijden.  Daarnaast geef ik workshops en experimenteer ik met duurzame geurkaarsen.

Wat was de aanleiding voor het plaatsen van een bijgebouw?

Vroeger werkte ik vanuit mijn garage maar bij het ontvangen van klanten is de eerste indruk zeer belangrijk. Ze komen vaak met een persoonlijk verhaal en de ontvangstruimte moet daarvoor verwelkomend en comfortabel genoeg aanvoelen.

Alsook bleek de ruimte al snel te klein. We bekeken de mogelijkheden om de garage aan te passen of uit te bouwen maar besloten dat een losstaand bijgebouw beter zou zijn. Toen is de zoektocht begonnen naar het juiste tuingebouw met warm karakter.

 

systimber tuinstudio marie belle
bijberoep in tuinatelier

Wat was er voor jou belangrijk bij die zoektocht?

Het moest een ruimte zijn die inspireert, uitnodigt tot creëren en bij klanten een gezellige indruk nalaat. We wilden een bijgebouw dat connectie maakte met de tuin en in het groen opging. Vervolgens een snelle & makkelijke plaatsing en uiteraard was prijskwaliteit ook een factor.

We bekeken verschillende oplossingen en aanbieders: hout, metaal of prefab bijgebouwen. Maar die standaard bouwpakketten waren niet interessant. Hout bood ons de gezelligheid waarnaar we op zoek waren. Bovendien is mijn man houtsnijder, een hobby die hij ook op latere leeftijd ontdekte dus was zijn voorkeur al bekend 😊.

Toen heb ik eigenlijk toevallig via een kennis die schoonheidsspecialiste is, Systimber leren kennen. Zij werkt vanuit een Systimber tuingebouw. Nadien heb ik meteen een afspraak in De Pinte gemaakt.

Wat gaf uiteindelijk de doorslag voor Systimber?

We kregen een rondleiding door Hilde, een hele toffe madam. Later kwam ze nog eens thuis langs om alles op te meten en een eerste plan uit te tekenen. Fijn dat jullie op locatie komen ontwerpen, zo wordt er meteen rekening gehouden met een aantal dingen.

 

Het houtschakelbouwsysteem bood ons een aantal voordelen. We hoefden geen vergunning aan te vragen dankzij de schroefpaalfundering, een melding volstond. De methode liet ons toe een bijgebouw op maat van onze tuin en wensen te ontwerpen, met heel veel lichtinval door de grote raampartijen. Voor de opbouw was geen kraan nodig om de hele constructie over ons huis te tillen en het geheel zou snel geplaatst zijn. Ten slotte hoefde de binnenkant geen verdere afwerking meer. 

ruimte voor bijberoep
systimber tuingebouw bijberoep

Was duurzaamheid een factor in de beslissing?

Geen primaire factor maar het circulaire principe vonden we mooi. Ook hoor je vaak over tropische hardhoutsoorten die vanuit Zuid-Amerika aangevoerd worden, dat is belastender voor het milieu dan de lokale productie met Europees hout van Systimber.

Welke meerwaarde biedt het atelier jou nu?

Nu heb ik een lichtrijk plekje voor mezelf, mijn man krijgt het tuinhuis voor zijn hobby 😉. Er is iets meer ruimte dus ben ik met nieuwe materialen gaan experimenteren zoals de verloren wastechniek en het maken van geurkaarsen.

Als ACS Instructor geef ik ook workshops met art clay silver. Een dankbare techniek uit Japan met zilverklei waarbij ze oud zilver upcyclen en het kneedbaar maken dankzij een procedé met bindmiddel. Zo maken mijn cursisten makkelijk unieke stukken die daarna in de oven op 800° gaan. Hierbij verbrand je het bindmiddel en houd je puur zilver over.

Zou je Systimber aanraden aan anderen?

Zeker, regelmatig krijg ik klanten over de vloer die nieuwsgierig zijn naar het bijgebouw. Ik was tevreden over de communicatie, mijn vragen werden snel beantwoord en ze deden hun best om op schema te blijven. Het enige wat ik nu nog zou veranderen is de keuze voor een donkerdere vloerplaat en een extra meter!


Marie Belle Juwelen

Handgemaakte juwelen in zilver en goud, workshops, parels (her)knopen en gaatjes prikken.

Marieke Willems is elke zaterdag open van 10u – 12u en 14u tot 17u en tijdens de week op afspraak.

Voor meer informatie over Marie Belle en Marieke of de unieke stukken te bekijken: www.mariebellejuwelen.be

 

juwelen maken in Systimber bijgebouw

Deze artikels interesseren jou misschien ook

Deel dit artikel

Wenst u een vrijblijvend bezoek te brengen of heeft u een vraag?

VOLG ONS OP INSTAGRAM @SYSTIMBER

[elfsight_instagram_feed id="1"]