Zwarte houten gevelbekleding

Zwarte houtgevels zijn trending

Van beige, blanc en baksteen tot het huidige black – gevelbekleding meet zichzelf in 2022 een volwassen look aan met zwart hout en afwerkingen in eenzelfde strakke kleur. Een stijlvolle tint die in de bouwwereld synoniem staat aan luxe en verfijndheid. Niet verrassend dus dat steeds meer huizen en bijbouwen zich in een ‘little black dress’ hullen. Belgische speler in outdoor mini spaces Systimber stelt vast en biedt aan.

 

Zwarte houtgevel eindafwerking

Jouw tiny space in een zwart jasje


Voor zo’n melody noir worden veelal donkere beitsbehandelingen toegepast op reguliere houtsoorten. Zo kiest Systimber steevast voor massief dennenhout uit Scandinavische PEFC-beheerde bossen in een moody en tegelijk warme tint gebeitst. Want hoewel een gebouw met zwarte gevelbekleding lang als monolithisch werd beschouwd, wordt het spel van details dat door de zwarte kleur wordt geaccentueerd vandaag beduidend meer en goed gesmaakt.

Voor een elegante totaallook worden ook die details in het zwart gehouden: denk aan zwarte aluminium of houten ramen, zwarte natuurleitjes, aluminium gevellatten en accessoires. Voor het ultieme, geraffineerde tuinstatement combineert Systimber al deze black touches met een groendak boven op de poolhouse, bijbouw of tiny house, wat voor een ongezien sterk en chic contrast zorgt.

Bron: ons PR-agency, King George

zwart houten tuinkantoor

Deze artikels interesseren jou misschien ook

Deel dit artikel

Wenst u een vrijblijvend bezoek te brengen of heeft u een vraag?

VOLG ONS OP INSTAGRAM @SYSTIMBER

[elfsight_instagram_feed id="1"]