Ecomat neemt Systimber op in zijn gamma

ecomatSystimber logo zwart klein

Ecomat heeft beslist om Systimber verdeler te worden voor noord Antwerpen en Limburg.

Ecomat is een regionale verdeler van ecologische bouwmaterialen die afdelingen heeft in Zoersel en Genk, en over een netwerk van onafhankelijke verdeelpunten in Vlaanderen beschikt. Het bedrijf richt zich zowel op de doe-het-zelver als op de vakman. Naast een uitgebreid aanbod van duurzame bouwmaterialen biedt Ecomat ook cursussen en info sessies aan voor architecten, aannemers en particulieren.

Systimber is een innovatief bouwprocédé dat toelaat om snel, eenvoudig en efficiënt met massief hout te bouwen. De houten balken worden vertikaal met speciale afstandshouders samengeschakeld, waarbij ruimte wordt gelaten om de natuurlijke zetting van het hout op te vangen. Een flexibele EPDM vult deze ruimte op en garandeert dat de Systimber vloeren, wanden en plafonds in alle omstandigheden luchtdicht blijven. Systimber is wereldwijd gepatenteerd.

Voor Rudi Ghelen, eigenaar Ecomat, is dit een logische stap: “De alsmaar strictere bouwnormen vormen een grote uitdaging voor de traditionele massieve houtbouw. De luchtdichte wanden van Systimber geven hier het perfecte antwoord. Iedereen kan ermee bouwen, het is ecologisch én het is niet duur. Voor ons is Systimber dan ook een mooie aanvulling op het gamma”.

Wolfgang Verraes, ontwerper van Systimber, is verheugd over de samenwerking met Ecomat: “Ecomat is een sterke regionale speler die reeds heeft bewezen innovatie in de markt te kunnen zetten. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat zij Systimber in noord-oost België op de kaart zullen zetten.”

Ecomat is te vinden op de Bouwinnovatie beurs 2016 in Hasselt (29-31 Jan en 05-07 Feb, stand 501.

Voor meer informatie, contact:

Wenst u een vrijblijvend bezoek te brengen of heeft u een vraag?

VOLG ONS OP INSTAGRAM @SYSTIMBER

[elfsight_instagram_feed id="1"]