Villa met veel licht en ruimte: het eeuwige vakantiegevoel met Systimber!

Wolfgang en Hilde waren op zoek naar een woning met grote woonruimtes en een gezellige uitstraling. Veel zoninval van ‘s morgens tot ‘s avonds en een mooi uitzicht op de tuin waren belangrijke vereisten voor beide.

Imposante leefruimte met veel licht

Met Systimber houtschakelbouw werd het snel duidelijk dat aan deze vereisten zou kunnen worden voldaan: imposante leefruimten met plafondhoge en gevelbrede raampartijen zorgen voor het ruimtegevoel, en een brede schouw in het midden zorgt voor meer privacy tussen living en keuken. De tegelvloer werd op gelijk niveau doorgetrokken van binnen naar buiten om zo tuin en leefruimte in elkaar te laten smelten. Dankzij het houtschakelbouwsysteem konden wanden, tussenvloeren en daken heel slank worden gerealiseerd, wat voor veel plaatswinst en extra architecturale mogelijkheden zorgde.

Binnenhuisstijl volledig vrij bepaald, zonder beperkingen

De massieve houten Systimberbalken werden zichtbaar gelaten aan het plafond en zorgden voor een warme en gezellige toets zonder afbreuk te doen aan het moderne interieur. De bewoners maakten dankbaar gebruik van de mogelijkheid om het interieur af te werken naar believen: verschillende wanden kregen verschillende kleuraccenten of werden met gyproc bekleed, structuurbalken werden zichtbaar gekleurd of weggewerkt met MDF, er werd een zwevende trap geïnstalleerd…

Korte bouwtijd en meteen woonklaar

De Systimber constructie was water-, wind- en luchtdicht in amper 4 weken. Omdat de houten balken langs de binnenzijde ook meteen afgewerkt waren, was de villa, op de technieken na, ook meteen woonklaar. De bewoners konden dus relatief snel in hun nieuwe woonst intrekken, met een afwerking die zou worden uitgevoerd in de daaropvolgende maanden.

Bent u ook geïnteresseerd in het bouwen van een huis of villa met Systimber Houtschakelbouw?

Meer weten of ook zin in een huis met vakantiegevoel?  Contacteer ons via info@systimber.com!

Wenst u een vrijblijvend bezoek te brengen of heeft u een vraag?

VOLG ONS OP INSTAGRAM @SYSTIMBER

[elfsight_instagram_feed id="1"]