Schoonheidssalon ‘Beauty by Eline’ bouwt eigen werkruimte tegen bestaande woning met houtschakelbouw

Schoonheidssalon ‘Beauty by Eline’ bouwt eigen werkruimte tegen bestaande woning met houtschakelbouw

 

Eline is schoonheidsspecialiste en had voordien een kamer in haar ouderlijk huis ingericht als salon. Hierdoor moesten haar klanten steeds door de woning en was het moeilijk om privé en werk gescheiden te houden. Eline had voor haar werk nood aan meer ruimte en privacy.  Een oplossing drong zich op.

Op zoek naar een oplossing…

Eline’s eerste idee was om haar salon in te richten in het reeds bestaande bijgebouw in de tuin.  Maar omdat haar klanten dan nog steeds door de woning zouden moeten om het bijgebouw te bereiken, zou het nog steeds niet mogelijk zijn om privé en werk gescheiden te houden. De oplossing bleek dan een kleine aanbouw te plaatsen tegen de elektrozaak van Eline’s ouders. Daarbij werd bewust gekozen om het bijgebouw op schroefpalen te plaatsen. Daardoor zou het verplaatsbaar blijven, wat de nodige flexibiliteit zou geven aan Eline en haar groeiende zaak. De keuze voor houtschakelbouw als bouwsysteem lag dan ook voor de hand, te meer omdat met dit systeem de wanden heel dun konden blijven en de maximale breedte benut kon worden. Ook zou er geen zware kraan nodig zijn voor de opbouw, waardoor het mogelijk zou zijn dit op een kleine en moeilijk bereikbare plaats op te bouwen.

En wat met de afwerking?

Eline wist nog niet hoe ze haar salon wou inrichten, maar dat vormde geen probleem: “het systeem biedt aan de binnenzijde meteen een erg aangename en warme afwerking.  Zo had ik meer de vrijheid om na te denken over mijn inrichting, die ik dan ook minimaal kon houden. Hout is een gezellig en uitnodigend materiaal. Het past bij alles en  geeft een zen gevoel, wat belangrijk is in een schoonheidssalon. Daarbij hebben al enkele klanten laten weten dat het hout lekker ruikt”, lacht Eline.

Een aangename temperatuur, het hele jaar door

Op de vraag of Eline tevreden is met haar keuze, antwoord ze positief:  “De temperatuur is altijd heel aangenaam: in koude periodes blijft het lekker warm en in warme periodes kan er makkelijk worden afgekoeld.  De ruimte nodigt uit en geeft een meerwaarde aan mijn zaak. Ik zou het zeker opnieuw doen!”

Meer weten? 

Wie graag een eerste klas schoonheidsbehandeling ondergaat, kan bij Eline terecht op www.beautybyeline.be

Wie ook een schoonheidssalon of een werkstudio wil, kan dan weer bij ons aankloppen: info@systimber.com, tel 0475 57 47 09.

Wenst u een vrijblijvend bezoek te brengen of heeft u een vraag?

VOLG ONS OP INSTAGRAM @SYSTIMBER

[elfsight_instagram_feed id="1"]