Mooie architectuur verdient mooie optop

Mooie architectuur verdient mooie optop

Op een grote werf in Stasegem, waar Bessa Benelux NV een aantal oude industriële gebouwen tot moderne kantoorfaciliteiten omvormt, was nood aan een opbouw op het dak van één van die gebouwen om er de technische installaties in te behuizen. Bureau Goddeeris Architectenvennootschap koos voor een sterke en lichte constructie die wat betreft huisstijl mooi samengaat met het bestaande gebouw en paste hiervoor het Systimber houtschakelbouwsysteem toe.

Wat zijn nu juist de voordelen van dit systeem? “Beide zijden zijn meteen afgewerkt en luchtdicht waardoor we grote tijds- en kostenbesparingen konden maken op de afwerking, dit was voor ons een heel belangrijk criterium”, aldus Goddeeris Architecten.

Systimber houtschakelbouw biedt met zijn massieve duobalken van 8cm dik nog enkele technische voordelen: ze zijn blijvend luchtdicht verbonden, op maat geprefabriceerd en naar wens afgewerkt. Condens, vorst en roest vormen geen probleem bij dit systeem.

Ook voor de bouwheer was Systimber een logische keuze. “Een goede prijs/kwaliteit verhouding is voor mij zeer belangrijk, de ruwbouw was razendsnel geplaatst en meteen aan binnen- en buitenzijde afgewerkt. Ook van de look ben ik fan: de optop vormt een mooi geheel met de andere gebouwen, wat belangrijk is omdat je vanuit de naastliggende gebouwen een uitzicht hebt over de optop.”
 

 Meer weten? Contacteer ons via: info@systimber.com!

Wenst u een vrijblijvend bezoek te brengen of heeft u een vraag?

VOLG ONS OP INSTAGRAM @SYSTIMBER

[elfsight_instagram_feed id="1"]