Natuurleien dakbedekking Systimber

Werk je Systimber af met dakbedekking naar keuze

Een Systimber realisatie of ‘ruwbouw’ is instapklaar eenmaal alle voorzieningen aanwezig zijn en behoeft geen eindafwerking. Als je dat toch zou willen, is die optie er uiteraard altijd.

In dit artikel bespreken we de verschillende soorten dakbedekking die wij aanbieden. Uiteraard is dit geen of / of verhaal, als jij een ander type dakbedekking verkiest, kan je altijd voor diegene buiten ons aanbod kiezen.

Systimber ‘naakte’ dakbedekking of geen dakbedekking

Je houdt van het hout in zijn puurste vorm en kiest voor de natuurlijkste dakbedekking: de Systimber balk zelf. Deze weerstaat de natuurelementen en hoeft weinig onderhoud maar kan wel verder gebeitst of geschilderd worden.

 

systimber type dakbedekking

Een dak met natuurleien, stonit leien of cedral leien 

Deze dakafwerking geeft een moderne en natuurlijke touch aan jouw bijgebouw of huis. Vraag je de mening van Systimber dan gaat onze voorkeur uit naar de natuurlei of cedral lei, deze sluit naar ons gevoel het best aan op de natuurlijke hout look.

Natuurleien zijn gemaakt van natuursteen. Ze kunnen onderling variëren in kleur, vorm en structuur. Deze kleine verschillen zijn eigen aan het natuurproduct en geven jouw dak een authentieke en unieke look (grote foto & kleine foto woning)

Stonit of cedral leien hebben de uitstraling van een échte natuurlei met een kleiner prijskaartje en alle voordelen van een vezelcementlei. Het reliëfoppervlak, de gebroken randen en de matte leisteenkleur zorgen ervoor dat het dak een unieke, warme uitstraling krijgt. De leien komen in verschillende structuren: quarto, halfsteen, dubbele dekking en horizontale dekking.

 

bijgebouw de pinte dakbedekking
Natuurleien dakbedekking Systimber
Natuurleien op woning Systimber
Houten bijgebouw vakantie Systimber Somme-Leuze

Een dak met geïsoleerde dakpanelen van Ide

Deze geïsoleerde sandwichpanelen of dakplaten zijn makkelijk in gebruik. Het is een gegolfd, geribd of vlak oppervlak met zichtbare of verborgen bevestigingen. Het geheel heeft een steenwollen / PIR-schuimkern die doe helpt bij het isoleren. De prijs is lager dan bij de andere types dakbedekking.

 

dakbedekking systimber

Houten shengels 

Shengels, ook wel cedar shingles in het Engels, singels of schaliën genoemd zijn kleine stukjes planken die elkaar zodanig overlappen dat er 100% droge bekleding van het dak wordt bekomen. Het resultaat is een charmant ogende dakbekleding die vergelijkbaar is met het patroon van een leien of bourgondische tegelpan. Het is een duurzame dakbedekking die een natuurlijke verkleuring vertoont zoals onze Systimber balken. De originele kleur is rood-oranjeachtig maar na verloop van tijd wordt dat steeds grijzer of een authentieke houtlook.

Het prijskaartje is gelijkaardig aan natuurleien.

 

houten shengels dakbedekking

Traditionele dakpannen op Systimber woningen

 

traditionele dakpannen

Platte daken worden afgewerkt met EPDM-dakbedekking

Voor onze platte daken verkiezen wij een afwerking met EPDM-dakbedekking. Dit is een rubberen dakfolie die wordt bevestigd met EPDM-contactlijm die dubbelzijdig (onder/boven) wordt aangebracht. Dit soort dakbedekking kent heel wat voordelen in vergelijking met klassieke dakmaterialen zoals pvc of roofing:

– Ze is geschikt voor alle types platte of licht hellende daken, nieuwbouw- of renovatieproject
– EPDM is ozon- en UV-bestendig en is prima bestand tegen extreme temperatuurschommelingen. 
– De bedekking is het hele jaar door beloopbaar en zo goed als onderhoudsvrij. 
– De rubberfolie heeft een elasticiteit van 400% waardoor scheuren, barsten of inkrimpingen in het membraan zijn uitgesloten.
– Milieuvriendelijk en recycleerbaar materiaal

 Op onze platte daken met EPDM-dekking is er de mogelijkheid een groendak aan te leggen, zoals bij de Surfclub Icarus in Zeebrugge (foto) die Systimber enkele jaren geleden realiseerde.

 

 

plat dak epdm bedekking

Wenst u een vrijblijvend bezoek te brengen of heeft u een vraag?

VOLG ONS OP INSTAGRAM @SYSTIMBER

[elfsight_instagram_feed id="1"]