Houten zorgunit in de tuin? Snel en eenvoudig met houtschakelbouw

Houten Zorgunit in de tuin? Snel en eenvoudig met houtschakelbouw

 

Een zorgwoning: voor de hand liggende oplossing?

Een zorgwoning of kangeroewoning is een ondergeschikte woonruimte binnen een bestaande woning. In een zorgwoning mogen maximaal twee ouderen of hulpbehoevende personen inwonen.

Echter, de creatie van een interne zorgwoning is niet altijd eenvoudig: soms is de woning te klein of zijn de nodige verbouwingswerken té ingrijpend.  Ook naar privacy toe is het samenbrengen van verschillende generaties onder één dak niet altijd evident. In zulke gevallen kan een houten zorgunit in de tuin een oplossing bieden!

 

Waarom een Systimber zorgunit?

Een zorgunit in de tuin zorgt ervoor dat je enerzijds kan ‘samenwonen’ maar anderzijds ook je eigen privacy behoudt. Hierdoor kan de zorgbehoevende langer zelfstandig blijven wonen op een vertrouwde plek. Systimber biedt hierbij veel ontwerpvrijheid: zo is de zorgwoning aanpasbaar aan de persoonlijke behoeften en wensen van de zorgbehoevende. Het houtschakelbouwsysteem is verder niet enkel functioneel maar ook erg mooi.  Immers, de massieve balken zorgen voor een warme en gezellige toets met kwalitatieve uitstraling, het hele jaar door. Tenslotte behoeft Systimber geen kraan voor de opbouw, en kan dus makkelijk op moeilijk bereikbare plaatsen worden opgebouwd.

 

Zorgwoning… of generatiewoning?

De zorgwoning hoeft echter niet enkel dat te zijn! Zo kan de ruimte mee evolueren met haar bewoners en doorheen de jaren ook een andere invulling krijgen: kinderen worden tieners met nood aan ruimte, studenten met nood aan stilte, of jonge werkenden met een beperkt budget maar met nood aan een eigen stek. En zijn de laatste vogels gaan vliegen, dan kan de ruimte omgevormd worden tot een hobby atelier, een gastenverblijfje of een werkruimte…  Met een minimum aan aanpassingen krijgt de unit een andere invulling, en biedt het bijkomend leefcomfort doorheen de generaties.

 

Geïntereseerd?

Meer weten of ook een interesse in een zorgwoning? Contacteer ons vandaag nog via info@systimber.com  of bel naar 0475 57 47 09.

 

Souhaitez-vous une visite sans engagement ou avez-vous une question?

[elfsight_instagram_feed id="4"]