Systimber Mini One tuinkantoor

Maak kennis met populaire Systimber Mini One

Systimber staat voor maatwerk rondom rond in massief hout. Wij ontwerpen samen met jou het ontwerp van jouw dromen. Toch zijn er heel wat bezoekers die al verliefd worden op een design dat ze op onze social media, in de Inspiratiebrochure of tijdens een bezoek aan één van onze Inspiratiecentra gezien hebben.

De Tiny House in het Inspiratiecentrum in De Pinte is zo’n design dat meteen doet dromen van werken, werken & genieten in een Systimber bijgebouw. Het is zelfs zo’n populair tuinkantoormodel bij onze klanten dat we het tot Systimber Mini One gedoopt hebben. 

Ontstaan Systimber Mini One

Waarom koos de klant voor Systimber Mini One?

– Plannen, technische informatie & prijssetting

– Extra opties of maatwerk

Systimber Mini One exterieur

Mini Spaces - Maxi Comfort

De Systimber Mini One is één van onze allereerste Systimber designs. Het design werd in 2018 ontworpen samen met een klant die over een leuke Antwerpse stadstuin beschikte. De hoofdwoning werd een beetje krap met twee kindjes en er was nood aan extra ruimte om zijn freelance beroep in alle rust en stilte uit te oefenen.

We wilden dan ook graag een waardevolle verlenging van de woning creëren, die net zo comfortabel en huiselijk was. De klant wilde er graag gefocust werken in het groen maar ook vrienden ontvangen voor een apéro om het weekend goed in te zetten.

Het bijgebouw moest bovenal flexibel zijn, mooi ogen in zijn ‘jungletuin’ zoals hij die noemde, en op maat van de stadstuin. Zo kwamen we tot een ontwerp van 9m² met zadeldak en demontabele bureauplank. Op die manier kon er ruimte gemaakt worden voor een slaapbank, een tafeltje of extra stoelen. Als de klant het wilde, kon er zelfs een mezzanineruimte ingebouwd worden later, indien ze gasten te slapen wilden leggen.

Waarom Systimber?

Er zijn heel wat modulaire tuinkantoren of bijgebouwsystemen op de markt, van containers tot houtskeletbouw. Waarom koost de klant voor Systimber?

Onze unieke houtschakelbouwmethode biedt een aantal voordelen tegenover traditionele of andere bouwsystemen.

– Dankzij ons meccanosimpel systeem had de klant alle designvrijheid om het bijgebouw op maat van zijn stadstuin te ontwerpen. Dit lieten modulaire systemen niet toe.

–  De houtschakelbouwmethode laat toe balk per balk op te bouwen. Dit wil zeggen dat wij het bijgebouw gewoon via de voordeur naar binnen kunnen dragen. Je hoeft geen extra kosten te maken aan kranen of ander zwaar materieel. Omdat de klant in een drukke wijk woonde en geen zwaar gedoe wilde, was dit een prima oplossing.

– De klant wilde de tuinruimte maximaal benutten. Systimber massief houten Duobeams zijn slechts 8 cm dik én bieden hetzelfde of een nog beter thermisch en akoestisch comfort als andere bouwsystemen. Dit wil zeggen dat de klant geld bespaart op materiaal én extra binnenruimte wint: 15cm aan elke kant, dat is niet min.

Na een bezoek aan ons Systimber Inspiratiecentrum was het voor de groenliefhebber duidelijk dat een massief houten bijgebouwen op schroefpalen het best aansloot op zijn ecologische visie. Daarenboven kon niets de natuurlijke look & feel van het massieve hout evenaren.

Plannen, prijzen & technische info

Een Systimber Mini One is er vanaf 9m² maar kan naar keuze verlengd of verbreed worden om extra ruimte toe te voegen. Ook kan er een slaapzolder toegevoegd of een raam weggelaten worden. Systimber Mini One past zich aan jouw wensen aan.  Het interieur is uiteraard naar keuze in te richten.

Prijzen

De lanceerprijs voor een Systimber Mini One is €28 450.
Deze prijs is inclusief:

  • Vloer, wanden en dak in massief hout van 78mm dik, behandeld met één laag beschermende beits.
  • Aluminium ramen en deuren met thermische onderbreking, dubbel glas en 2 ventilatieroosters.
  • Alle voegen en knooppunten elastisch en luchtdicht afgewerkt.
  • De fundering of onderbouw zijn stalen liggers en betonpoeren.
  • Montage en transport.
De prijs is exclusief BTW, aanpassingen of extra opties.

Omdat onze Systimber Mini One populair is bij klanten is deze snel leverbaar en in 1 à 2 dagen opgebouwd.

Extra opties

Systimber staat voor maatwerk. Vind je dit een leuk design maar wil je graag iets aanpassen? Dat is mogelijk. Wij bieden verschillende daken aan (plat, zadeldak, assymetrisch of lessenaar), je kan extra dakbedekking toevoegen (bv. cedral-leien) en er is de mogelijkheid het tuingebouw te beitsen in een kleur naar keuze. Standaard werken wij met aluminium ramen & deuren maar dat is geen must, deze kunnen we aanpassen naar het materiaal van jouw keuze.
Deze extra’s zijn niet inbegrepen in de lanceerprijs.

Deze artikels interesseren jou misschien ook

Deel dit artikel

Souhaitez-vous une visite sans engagement ou avez-vous une question?

[elfsight_instagram_feed id="4"]