MINIMALISTISCH

Minimalistisch wonen

Met de sMINIMALISTISCHtijgende CO2 uitstoot en de verdere opwarming van onze planeet, zijn we continu op zoek naar manieren waarop we onze ecologische voetafdruk kunnen minimaliseren. Hieruit is het idee van minimalistisch wonen onstaan, maar wat is het? Hoe doe je het? En waarom is het beter?

De minimalistische stroming is geen hedendaagse uitvinding. Het onstond al in de jaren 60 binnen de architecturale wereld. Aangezien de jaren 60 niet de meest ecologische tijd was die deze planeet gekend heeft, ging het toen vooral om de esthetiek van het bouwen. Vandaag de dag is minimalitisch bouwen veel meer dan dat. Een tegenreactie op de klimaatcrisis, de hypotheekcrisis en de als maar stijgende huizenprijzen. Het is dan ook de bewuste mens die op zoek gaat naar een alternatief voor de consumptiegerichte levenstijl, die zich in de westerse wereld voordoet.

Tiny Houses

Minimalistisch wonen is concreet en simpel gezegd een klein huis met weinig spullen, meestal zelf gebouwd. Aangezien projectontwikkelaars tegenwoordig vaak gericht zijn op alleen de grotere projecten, dit is waar systimber de oplossing biedt. Voor te bouwen aan een betere toekomst moeten we samen werken, om minimalistisch bouwen mogelijk te maken voor ieder persoon. Duurzame materialen zijn dan ook een must bij het bouwen van je tiny house.

Systimber

Om minimalistisch bouwen mogelijk te maken voor iedereen, heeft de Belgische firma Systimber een uniek systeem ontworpen om duurzaam, gemakkelijk te bouwen. Het systeem genaamd houtschakelbouw bestaat uit massieve balken verbonden door spacers. Dit zorgt ervoor dat er voor het eerst in de geschiedenis van de houtbouw, er lucht- en waterdicht kan gebouwd worden. Een wooncomfort van hoge kwaliteit wordt bereikt zonder enige extra isolatie, naast dit is het systeem ook zeer goed akoestisch isolerend.

Als kers op de taart is het houtschakelbouwsysteem volledig circulair, wat wil zeggen dat het volledig gedemonteerd en opnieuw gemonteerd kan worden. Een andere oplossing is het gebouw in zijn geheel verplaatsen, doordat het systeem zelfdragend is, kan het gebouw gemakkelijk en zonder risico verplaatst worden.

Voor meer info over het houtschakelbouw systeem ga naar Home

 

Souhaitez-vous une visite sans engagement ou avez-vous une question?

[elfsight_instagram_feed id="4"]