Zelf een houten poolhouse bouwen? Mogelijk met Houtschakelbouw!

Tom is zelfstandige en werkte aan de livingtafel in huis. Tafels, kasten en alle beschikbare plaats werden zo steeds ingenomen door zijn werkmateriaal. Graag wou hij terug meer ruimte creëren in huis en besloot daarom om op zoek te gaan naar een  alternatief.  Een tuinconstructie als kantoorruimte zou de oplossing worden.

Multifunctioneel

Het leek Tom ideaal om een tuinkamer te bouwen die enerzijds als werkruimte zou kunnen dienen en anderzijds als poolhouse, met een berging voor zwembad- en tuinspullen en die ook als kleedruimte dienst zou doen. Later zou zelfs blijken dat de werkruimte ook dienst zou doen als knutselruimte voor de kinderen!

Mogelijkheid tot zelfbouw

Voor Tom’s plan van de tuin, getekend door Exteria, moest hij nog op zoek naar een goed systeem om het ontwerp te realiseren.  Als fan van hout als bouwmateriaal en ook zelfbouwer zijnde, wou Tom zoveel mogelijk zelf zijn constructie bouwen.  Zo kwam hij bij Systimber terecht. “De eerste dag van de opbouw kwam een ervaren projectleider meehelpen en het systeem uitleggen, en bovendien werd ook een handleiding meegeleverd. Ik heb bijna alles zelf gedaan met enkele vrienden, behalve het plaatsen van de dakbedekking.”

Een ander voordeel aan het systeem vond Tom de slankheid van de wanden waardoor het mogelijk was heel wat ruimte uit te sparen.

Meer weten of ook een houten poolhouse / tuinatelier bouwen? Contacteer ons via: info@systimber.com