Een tuinatelier in houtschakelbouw: enkele getuigenissen

Een tuinatelier in houtschakelbouw: enkele getuigenissen

Tom bouwde zelf zijn houten poolhouse

Tom is zelfstandige en werkte aan de livingtafel in huis. Tafels, kasten en alle beschikbare plaats werden zo steeds ingenomen door zijn werkmateriaal. Graag wou hij terug meer ruimte creëren in huis en besloot daarom om op zoek te gaan naar een  alternatief.  Een tuinconstructie als kantoorruimte zou de oplossing worden.

Multifunctioneel

Het leek Tom ideaal om een tuinkamer te bouwen die enerzijds als werkruimte zou kunnen dienen en anderzijds als poolhouse, met een berging voor zwembad- en tuinspullen en die ook als kleedruimte dienst zou doen. Later zou zelfs blijken dat de werkruimte ook dienst zou doen als knutselruimte voor de kinderen!

Mogelijkheid tot zelfbouw

Voor Tom’s plan van de tuin, getekend door Exteria, moest hij nog op zoek naar een goed systeem om het ontwerp te realiseren.  Als fan van hout als bouwmateriaal en ook zelfbouwer zijnde, wou Tom zoveel mogelijk zelf zijn constructie bouwen.  Zo kwam hij bij Systimber terecht. “De eerste dag van de opbouw kwam een ervaren projectleider meehelpen en het systeem uitleggen, en bovendien werd ook een handleiding meegeleverd. Ik heb bijna alles zelf gedaan met enkele vrienden, behalve het plaatsen van de dakbedekking.”

Een ander voordeel aan het systeem vond Tom de slankheid van de wanden waardoor het mogelijk was heel wat ruimte uit te sparen.

Studio LW kiest voor een fotostudio in eigen tuin in houtschakelbouw

Lore is fotografe en was al een tijdje op zoek naar een grote leegstaande ruimte om als fotostudio te kunnen gebruiken. In huis was hier geen plaats voor en een ruimte vinden dicht bij huis was niet vanzelfsprekend. Een tuinconstructie als fotostudio zou de oplossing worden.

Moeilijk bereikbare plaats

“Ik heb Systimber leren kennen door het vergelijken van verschillende bouwsystemen voor tuinateliers.  Eerst keken we naar een prefab constructie maar dan moesten de prefab elementen met een hijskraan over ons huisje worden gehesen, en dit zou heel duur zijn. Systimber heeft het voordeel dat het ter plekke in de tuin kan opgebouwd worden, waardoor je geen kraan nodig hebt”, aldus Lore.

Hout laat ons thuis voelen

Voor Lore was het zeer belangrijk dat de fotostudio een houten afwerking zou hebben. Haar foto’s zijn heel speels en spontaan en de studio moest dit ook uitstralen. “Het thuis voelen is voor mij heel belangrijk, ook de klanten vinden het fijn om in een warme en gezellige studio binnen te komen, ze zeggen vaak dat ze wel langer in mijn studio zouden kunnen vertoeven.”

Multifunctioneel

Lore vind het fijn dat ze nu van thuis uit kan werken en zo dicht bij haar familie kan zijn. Een tuinconstructie kan dienen voor meerdere doeleinden en daar heeft ook zij al over nagedacht: “We hebben het idee om, als mijn dochter ouder wordt, de fotostudio om te vormen tot een studentenkamertje…daar heeft het de perfecte grootte voor.”

Een tuinatelier voor het herstellen & maken van computers

 

Tim werkt deeltijds in het onderwijs en heeft een zaak voor computernetwerken en computer reparaties. De zaak is ondertussen uitgegroeid van een eenmanszaak naar een vennootschap. Die groei had als gevolg dat de ruimte in huis te klein werd. Ook had hij het gevoel dat hij constant op zijn werk was omdat privé en werk niet gescheiden waren. Hij zocht dus een oplossing om meer ruimte en meer rust te creëren.

Een bijgebouw, geen hoge huurkosten

“Huren vind ik persoonlijk weggesmeten geld, daarom ging ik op zoek naar een bijgebouw om in mijn tuin te plaatsen. Ik was op zoek naar een bijgebouw in hout en kwam eerst bij houtskeletbouw terecht. Ik koos uiteindelijk voor houtschakelbouw omdat dit ook meteen langs de binnen- en buitenzijde afgewerkt is.” Aldus Tim

Thermisch comfort

“Voor mij was de gevoelsmatige isolatie ook van belang. Massief hout capteert langer de warmte of koelte. Ook de eenvoud en het concept van houtschakelbouw sprak me aan. Geen gedoe met isolatieplaten, dampschermen, latjes, etc. In feite is het een nieuw Belgische innovatief concept!” Aldus Tim.

Houtschakelbouw is duurzaam

Een belangrijk criteria voor Tim was duurzaamheid.  “Het ecologische aspect is voor mij zeer belangrijk. Daarom vond ik het heel interessant dat de houtschakelbouw uit Europees hout wordt vervaardigd, circulair is en de mogelijkheid geeft om te funderen op schroefpalen in plaats van beton. Zo blijft het atelier ook verplaatsbaar in de toekomst en wordt de tuin niet permanent beschadigd. Het bijgebouw wordt verwarmd in de winter en afgekoeld in de zomer door een luchtwarmtepomp. Deze luchtwarmtepomp krijgt haar energie van zonnepanelen die bevestigd zijn op het bijgebouw.”

Meer weten? 

Op zoek naar een leuke fotoshoot?  Contacteer Studio LV!

Ben je uit regio Jabbeke en zoek je eerste hulp voor de laptop?  Contacteer Computerplus!

Ook wil je gewoon ook een tuinatelier plaatsen?  Mail dan even naar info@systimber.com!

 

Souhaitez-vous une visite sans engagement ou avez-vous une question?

[elfsight_instagram_feed id="4"]