Poolhouse met lessenaarsdak

De voordelen van een lessenaarsdak

Een vrij ongekende dakvorm is het lessenaarsdak. Het woord lessenaar doet misschien niet meteen een belletje rinkelen maar is een verwijzing naar de oude schoolbanken, de ‘lessenaar’ vanwege het hellend karakter. Het lessenaarsdak is een uit één stuk bestaand dakvlak of -schild dat schuin afloopt met een hellingsgraad van minstens 7 graden.

Naast een plat dak, is dit de meest eenvoudige dakvorm voor een gebouw. Om het dak waterdicht te maken, kan je gebruik maken van geïsoleerde IDE-sandwichpanelen. Dit is goedkoper dan een plat dak, waarbij je een EPDM-laag en isolatie moet aanbrengen. Het dak vereist ook weinig onderhoud. Naast deze voordelen heeft het lessenaarsdak nog twee andere voordelige kenmerken:

1.     Moderne uitstraling

Het lessenaarsdak heeft een slank silhouet waardoor het vooral in kleine tuinen aan populariteit wint. De creatieve mogelijkheden met het dak zijn groter want je kan meerdere lessenaarsdaken combineren en je kan de daklijn laten doorlopen op de gevel. Het geheel oogt ook strakker omdat er maar één dakgoot is. Het lessenaarsdak biedt een mooi alternatief voor wie eens iets anders zoekt dan een traditioneel dak.

2.     Regenwater

Onze bijgebouwen worden opgebouwd met een zwevende vloerplaat op schroeffundering, dit wil zeggen dat een dakgoot niet nodig is want er is een natuurlijke afvloeiing door het hellend dak, dus bijgevolg hoeft u ook geen infiltratie- of regenwaterput te plaatsen. Als u werkt met een betonplaat onder het bijgebouw, heeft u slechts één dakgoot nodig aan de laagste zijde om regenwater op te vangen en af
te voeren maar moet u wel gebruik maken van een opvangsysteem.

Daarenboven biedt Systimber nog een paar extra architecturale voordelen:

– Doorlopende plafonds zonder zichtbare lintelen vergroten het ruimtegevoel binnenin.

– Rondom rond dakoversteken zonder zichtbare steunstructuur voor een strakke contourlijn.

– Een totale dakdikte van slechts 16cm zorgt voor een elegante architectuur. 

Systimber- duurzame en comfortabele bijgebouwen

Systimber creëert comfortabele bijgebouwen en woningen in houtschakelbouw, kleiner of groter dan 40m². Houtschakelbouw is een duurzaam bouwprocédé waarbij snel en efficiënt een constructie getekend, geproduceerd en gebouwd kan worden. Onze houtbouwmethode is uniek omdat het volledige architecturale vrijheid met huiselijk comfort combineert. Bekijk hier onze realisaties.

>> We willen groener en eenvoudiger bouwen zonder dat er moet ingeboet worden aan design en wooncomfort.

Een Systimber ‘ruwbouw’ is instapklaar, talloze eindafwerkingen zijn mogelijk maar geen must en dankzij de dunne vloer-, dak- en wandconstructie win je 15% binnenruimte. Wonen in een Systimber realisatie is gezond en voordelig. Het massieve hout ademt en werkt vochtregulerend, de uitstekende basisisolering creëert een optimaal binnenklimaat. Bovendien dempt het systeem binnen- en buitengeluiden.

Systimber bouwt circulair en ecologisch. We gebruiken hernieuwbare grondstoffen uit PEFC-gecertificeerde bosbouw. Vervolgens is er weinig energieverbruik (minimale CO²-uitstoot) bij de productie, het transport en de bewoning. Daarnaast is het systeem demontabel, verplaatsbaar en de balken herbruikbaar. De unieke zwevende vloerplaat met schroefpalen laat montage toe op elke ondergrond met een minimale impact op de omgeving. In onze FAQ vind je een antwoord op alle vaak voorkomende vragen.

Deze artikels interesseren jou misschien ook

Deel dit artikel

Wenst u een vrijblijvend bezoek te brengen of heeft u een vraag?

VOLG ONS OP INSTAGRAM @SYSTIMBER

[elfsight_instagram_feed id="1"]